OVERPEINZINGEN    (week 38) Vaste columnist voor Solo di Pueblo, Jan de Ruijter, schrijft elke woensdag een column in deze krant waarin hij de gloriedagen van Aruba vergelijkt met het wanbeleid van deze tijd. Voor commentaar: janderuijter@yahoo. WAT HEEL ARUBA WIL WETEN……….WAAR HEEFT DOBLE P, PAASHAAS PAULTJE ZIJN PAASEITJES  GELEGD ? EN WAAROM WINKELAAR, DOBLE P EN FLOPNAR ODUBER DRIE SCHIJNHEILEN ZIJN

Posted: April 21, 2015 in Johnny Habibe

Jan De Ruiter

Oranjestad-Wat heel Aruba wil weten…….waar heeft Doble P, Paashaas Paul de afgelopen Paasvakantie zijn Paaseitjes gelegd, verstopt, of gestopt!! Heeft hij dat netjes thuis gedaan bij zijn vrouw en kinderen of hij heeft hij ze verstopt of gestopt bij, op, boven, onder of in Ana Maria Sulbaran, het beeldschone 20-jarige stukje vlees uit Venezuela? Heel Aruba wil dat weten en daarom ben ik met een onderzoek begonnen om dat eens haarfijn uit te vinden en ik beloof de lezers van Solo di Pueblo in binnen- en buitenland om de resultaten van mijn grondige DNA-onderzoek exclusief in Solo di Pueblo te publiceren!! Ja, u leest het goed, in binnen- en buitenland……..ik kreeg een paar dagen geleden het bewijs dat Solo di Pueblo ook in Amerika wordt gelezen en Amerikaanse lezers schreven mij over mijn stukje in Solo dat de Engelse kop had “Caught with his pants down” over Snotmar  Oduber en Tico Croes en hun Hard Rock-hotelproject…….zelfs in Amerika trok dat de aandacht…….nou, dat doet de Diaree-ochtendkrant van Jossy M. Solo niet na!! Ik beloof u dat ik naar sporen van het DNA van Paashaas Paultjes Paaseitjes ga zoeken en als ik die vind op, aan, onder, boven of IN Ana Maria, nou dan zwaait  er wat voor Paashaas Paultje, dan gaat de voordeur van zijn huis definitief op slot en grendel en komt hij er nooit meer in!! Hij had het al eerder zo bont gemaakt toen vrouw en kinderen op vakantie waren en hij betrapt werd…..nou ja, laat maar, het gaat nu over Ana Maria, zij gaat de laatste druppel water in de emmer zijn. Binnenkort is Paashaas Paul beschikbaar voor haar, niet alleen voor de Paasdagen maar ook voor Kerst, Oud en Nieuw, Carnaval, Pasen, Pinksteren, het voorjaar,  de zomer, de herft en de winter. Wordt vervolgd.

*De drie schijnheilen van Aruba

Ja, u weet het al, ik heb ruzie met deze drie ministers en ben met alle drie in allerlei rechtszaken verwikkeld. Ik schrijf veel artikelen over deze drie hoogst onbekwame en onfatsoenlijke ministers en gelukkig onderbouw ik mijn kritiek altijd en schrijf nooit zonder reden of argumentering. Als ik het anders deed, dan had ik al veel van mijn vrienden en kennissen verloren. Velen van hen hebben mij er immers steeds voor gewaarschuwd mij niet met riooljournalistiek in te laten, dus met modder gooien terwille van het modder gooien. Kritiek ter wille van de kritiek, persoonlijke aanvallen ter wille van de aanvallen, de sensatie, karaktermoord plegen omdat je het leuk vind om anderen te pesten, nee bij mij ligt het anders. Ik onderbouw wat ik schrijf, ik onderbouw mijn kritiek en daarom kom ik er ook mee weg en heb tot nu toe alle rechtszaken gewonnen en mijn vrienden en kennissen behouden. Zo ga ik nu aan u uitleggen waarom de bovengenoemde drie onmensen alle drie schijnheilen zijn, en waarom ik dat vind.

*Doble P, Permiso Paultje

Permiso Paultje….weet u nog, die minister die zo nodig de hier illegaal verblijvende en illegaal werkende barbediende in de Wing Hung bar op Ponton met de mooie naam Ana Maria Sulbaran, de twintig jarige schoonheid uit Venezuela, binnen een dag aan een werkvergunning hielp…..las u ook het trieste nieuws op Masnoticia dat de gezondheidsdienst die hele rot tent gesloten heeft vanwege de onhoudbaar onhygiënische toestand in de bar, de keuken, en het restaurant. Eet u smakelijk; de keuken zat boordevol kakkerlakken die ook al zo houden van lekker Chinees eten, muizen, ratten, en als ik de verslagen  goed lees, honden en katten. En het personeel had geen ‘groene’ kaart, een goedkeuringskaart van de gezondheidsdienst!! Ook Ana Maria niet, dat had Permiso Paultje niet voor haar kunnen regelen, dat is het terrein van een andere minister, van dr. Swendelaar. De moraal van dit verhaal is ten eerste dat we nu precies weten aan wat voor soort kwaliteitsbedrijven Permiso Paultje zijn onmiddellijke hulp verleent inzake werkvergunningen! Wing Hung is zo’n belangrijk kwaliteitsbedrijf op Aruba, dat de onmiddellijke hulp van Paultje volkomen gerechtvaardigd is……jammer dat bleek dat dit voor Aruba zo voorname kwaliteitsbedrijf een keuken heeft vol met kakkerlakken, muizen, ratten en katten. Kun je geen ander bedrijf vinden Paul, om zo’n snelle en onmiddellijke en persoonlijke service te gevn? WAT ZOU DAAR TOCH ACHTER ZITTEN ? En ten tweede is de moraal hiervan dat we Paultje  niet  langer serieus kunnen nemen bij zijn rechtszaken. Dan beweert hij dat hij een man is van goede eer en goede naam (!!), dat hij zich gegriefd voelt, dat hij alleen en uitsluitend aan het ALGEMEEN BELANG VAN ARUBA denkt, dat hij naar eer en geweten handelt, en onkreukbare normen en waarden heeft en hij schrijft dan over zijn geloofwaardigheid en integriteit. En daarom vind ik Permiso Paultje a.k.a. Paashaas Paul  een grote schijnheil; over welke eer en goede naam heeft hij het, over welke geloofwaardigheid en integriteit, welk algemeen belang, welke waarden en normen?  Een werkvergunning aan Ana Maria in één dag en werkvergunningen voor personeel van het Jambolya restaurant op St. Cruz dat al bijna 1 jaar gesloten was? Welk algemeen belang, welke eer en goede naam, welke integriteit en geloofwaardigheid?  Man ga je toch diep rotschamen!!

*Michelle, de verzekeringspremie Winkelaarster

Ik heb haar in een kwaad daglicht gesteld. Alsof ik dat heb gedaan. Ik denk eerder dat zij dat ZELF heeft gedaan. Ook zij praat over haar eer en goede naam, integritet en geloofwaardigheid. Welke eer, welke goede naam. Mens je hebt helemaal geen goede naam!  Ook zij beweert alleen maar aan het algemeen belang van Aruba te denken. Oh maar plotsklaps begrijp ik het….het is allemaal maar standaard taal van haar advocaat, het zijn woorden uit een advocatenboek die standaard gebruikt worden bij de verdediging van wie dan ook…..ook als het om een crimineel gaat….oh nu begrijp ik het, het is helemaal niet van toepassing op Paultje en Michelle de Winkelaarster, het is standaard taal uit een boekje!! Michelle en Paultje en dus ook OtjePotje beweren helemaal niet dat ze integer zijn, en een goede naam en eer hebben en alleen maar aan het algemeen belang van Aruba denken en dat ze integriteit en geloofwaardigheid hebben!! En ook hun advocaat beweert dat helemaal niet, die mooie woorden komen gewoon uit een boekje en worden standaard gebruikt bij de verdediging van wie dan ook. Oh, nu begrijp ik het ineens. ik dacht al steeds…die mensen hebben helemaal geen goede naam en eer, denken helemaal niet aan het algemeen belang, en hebben helemaal geen fatsoen, integriteit en geloofwaardigheid….. nu begrijp ik het pas. En in mijn volgende rechtszaak ga ik dat toch eens aan de rechter uitleggen. Ik zal de rechter dan uitleggen dat hij die verdediging en al die mooie beweringen helemaal niet serieus hoeft te nemen en dat het alleen maar woorden uit een boekje zijn, gewoon klakkeloos overgenomen uit een boekje!! Nou, ik heb weer heel wat geleerd vandaag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s