ORAMA      (week 47) Vaste columnist voor Solo di Pueblo, Jan de Ruijter, schrijft elke vrijdag een column in deze krant over leuke of interesssante onderwerpen van verschillende aard. Voor commentaar: janderuijter@yahoo.com DE PREMIER VAN ARUBA IS EEN ZIELIGE STAKKER

Posted: July 16, 2015 in Noticiero 94

ARUBA NEWS

Oranjestad-ONLY IN ARUBA………..Ik ben blij dat ik in heel wat landen gewoond, geleefd en gewerkt  heb en ook veel gereisd heb waardoor ik nu kan verklaren dat ik nog nooit van mijn leven in een land geweest ben waar de premier van het land, de minister-president, openlijk beschreven wordt als Mieke Eman, als doble M, Mietje Mike, als triple M, Mike Mas Medidas, als juffrouw Mieke en nog meer van dat soort benamingen. Ik vind onze premier een zielige stakker als ik de kranten van 14 juli opensla en er een foto van Mieke Eman in zie staan met de tekst: “Klimaatverandering aanpakken, Eman spreekt op klimaattop Canada, Eman was de Keynote Speaker tijdens de klimaattop van Noord- en Zuid Amerika in Toronto, Canada”. Wat een zielige man die denkt dat de wereld ten onder gaat als HIJ niet ingrijpt, als HIJ er niet voor zorgt dat Aruba in 2020 een geheel duurzaam eiland is, als HIJ niet het goede voorbeeld geeft voor de rest van de wereld, als HIJ de geschiedenisboeken niet ingaat als het voorbeeldmodel voor de hele wereld. Hij zal wel even aan alle andere landen laten zien dat HIJ een daadwerkelijke wereldleider is van het niveau Ghandi, Martin Luther King, Kennedy en Mandela. Want in dat rijtje hoort hij thuis………. vindt hij.

*Aruba staat aan de afgrond

En hoe goed Mieke is in het redden van de wereld laat Mieke zien in Aruba. Aruba staat aan de rand van  een financiële, economische, bestuurlijke, sociale en morele afgrond en ik vraag mij twee dingen af: Hoe ga je de wereld redden als je een klein land als Aruba, een eiland, niet eens kunt redden? Of omgekeerd: Als je alleen maar ervaring hebt in het aan de afgrond brengen van een land, waar haal je dan de pretenties vandaan te menen dat je de wereld kunt redden?

Mieke is een zielig geval. Een absoluut acuut geval van narcisme, misplaatste ijdelheid en ongelooflijke zelfoverschatting; van psychopathie, sociopathie, pathologisch liegen en van megalomanie. De man vindt zichzelf een geweldenaar, een fantastische leider en dat hij uitgeboed wordt in de verschillende districten van Aruba waar hij zo graag wil rondlopen om handjes te schudden deert hem niet, hij blijft zichzelf geweldig vinden en stuurt een bende van zijn duurbetaalde coördinatoren wel even af op die meute van ongehoorzamen die hij desnoods met zweepslagen wel even zal leren hoe je Mieke Eman verplicht moet bewonderen.

*De groene farce

In 2020 gaat Aruba helemaal geen 100 procent duurzaam land zijn, ook niet als Mieke Eman tot die tijd premier van Aruba zou blijven. Het is een uitstekend voorbeeld van het continue gore gelieg van Mieke. Zelfs zijn duurbetaalde adviseurs van de Carbon War Room van Richard Branson, stellen dat dat uitgesloten is. En ook in landen zoals Nederland, Denemarken en Duitsland, die alle vooraan in de rij van Al Goor-volgelingen staan, praat men over misschien 2070! De Nederlandse staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Mansveld, stelt dat Aruba grote vorderingen heeft gemaakt in de overgang naar energie-onafhankelijkheid maar dat heeft hij alleen van Mieke Eman gehoord, die er niet voor terugdeinst  om ook Nederlandse ministers en staatssecretarissen te beduvelen. Zo is de realiteit bijvoorbeeld dat Mieke’s groene bussen die geen fossiele brandstof  gebruiken,  al vele maandenlang gestationeerd staan bij Toyota en slechts een maand gefunctioneerd  hebben en nu kapot staan! Dus wat, grote vorderingen?

Verder zegt Mansveld dat Aruba goed aantoont dat klimaatactie en economische groei hand in hand gaan!! Ook al weer de grote nonsens van Mieke Eman. De groene luchtkastelen van Mieke Eman hebben geen baan opgeleverd! En dan kletst Eman nog een tijdje door over de partnership tussen Aruba en Carbon War Room, Rocky Mountain Institute, het  Amerikaanse Department of Energy en TNO en hoe zij een Learning Event in Parijs gaan geven  voor Small Island Developing States (SIDS) over duurzaamheid aan de vooravond van de COP21, de grote klimaattop in Parijs later dit jaar. Walgelijk, walgelijk, als op 1 augustus a.s. de regering wisselt en Nederland het bestuur hier overneemt zal een interim-regering allereerst het gebruik van de woorden duurzaamheid, sostenible, TNO, Carbon War Room, Richard Branson en Al Goor, duurzaam moeten verbieden!

*Mieke in Toronto, Mieke in Parijs, Mieke is overal behalve op Aruba

Het is nutuurlijk een groot schandaal, Mieke gaat met ‘echtgenote’ en haar bi-side Nicole naar de Pan American games in Toronto; en vliegt dan door naar Parijs naar de international Scientific Conference, de aanloop naar de de officiële klimaatconferentie in december in Parijs. Als Mieke dar niet naar toe zou gaan, zou de hele conferentie straks in elkaar zakken want zonder Mieke wordt  het niets. Mieke moet daar heen om verhaaltjes te vertellen. Mieke is de storyteller van de wereld geworden. Mieke is hét role model en dé storyteller. Dat Aruba de afgrond inrolt deert haar niet. Dat de bevolking het spuugzat is, deert haar niet, dat de nurgers de elektriciteitsrekeningen niet meer kunnen betalen, deert haar niet, dat de  mensen zich nu al zorgen maken hoe het schoolgeld in augustus te gaan betalen, deert haar niet. Mieke deert het allemaal niet meer…..Mieke heeft geen tijd voor Aruba…..Mieke is te druk bezig met rodel model spelen en stories te vertellen……stories  hoe Aruba het lichtgevend voorbeeld is voor de hele wereld en hoe Aruba in 2020, 100 procent duurzaam is. Aruba heeft helaas een premier die geestelijk gehandicapped is, een man die niet normaal is, een zieke man die van allerlei ongeneeslijke ziektes heeft. Heel Aruba spreekt er schande van; de enige troost die we hebben is dat het allemaal op 1 augustus a.s. afgelopen is, dan komt het beruchte AMvRB en ook dat zal niet leuk zijn, maar dat is een ander verhaal, voor een volgende keer.

spot 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s